zaterdag 1 januari 2011

How the party started... and ended

Het is ons weer gelukt, een oud-nieuw feestje van jewelste! Hoe je het ook draait of keert, een gewone vrijdagavond verandert in een speciale avond, het afscheid en het welkomen van een oud en nieuw jaar.

Een bonte mix van Spaans vuur, Italiaanse passie, een vleugje Luxemburg, Vietnamese mysteriositeit, Filippijnse charme en serieus wat Belgische zotheid, het was een heerlijke mix van mensen die zin hadden in een leuk feestje.

Het begon niet met een drie-, vijf- of zestiengangenmenu, maar met een lekkere combinatie van camembert, olijven, walnoten, Turkse pepers, zelfgemaakte seitan, pompoen-appeltaart, linzen-maissla, peperchampignonnen, fruitsla en chocoladeijs. Daarenboven liters rode wijn en net na twaalf uur lokale tijd goedkope champagne!

Daarna op stap, eerste even binnen hoppen op het wat blasé expat-focussed feestje op het dak van de Press Club, de nodige heupen losgooiend en bekende gezichten gezoend en omarmd. Daarna de bekende Mao bar binnen hopend op een gratis glaasje champagne (helaas :-), om even later de Tet Bar binnen te rollen nog steeds nuchter en monter genoeg om te zeverfilosoferen over India, Laos en Vietnam avonturen. Niet echt zonder verrassing belandden we hierna net als iedereen, toerist, expat of local, in Phuc Than – The Lighthouse, de wat grungy overbevolkte slechte muziek goedkope drank club, de enige plek die op dat tijdstip in gans Ha Noi nog zijn deuren openhoudt.

Als afsluiter had een van ons om bijna zes uur ’s morgens het gekke maar leuke idee om vanop de Long Bien brug, de prachtige Eifelconstructie over de Rode Rivier en een van de iconen van Ha Noi, de nieuwe dag en meteen ook het nieuwe jaar te verwelkomen. De stad begon weer te bruisen, wij hadden er genoeg van.

Het was weer es plezant! Op naar het Vietnamse Nieuwjaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten